HTML

Egy ínyenc kismama naplójából

Naplószerű bejegyzések egy kismamától, aki szeret főzni, a férjéről gondoskodni, és bízik abban, hogy hamarosan új taggal bővül a családja.

Friss topikok

  • Astrid Carolina: Szia:) Nagyon örülök,hogy rábukkantam a blogodra.Nagyon tetszik és mindig szivesen térek vissza ho... (2012.05.14. 14:38) Az első NST

Linkblog

Hozzátáplálás 5: a puffasztó "kás" zöldségek és a tejtermékek (8. hó)

2012.07.24. 22:16 Quo usque?

A 8 hónaposan esedékes védőnői látogatás alapján elérkezett az ideje annak, hogy Bendegúz megismerkedjék a rettegett "kás" zöldségekkel: a karalábéval, kelkáposztával és karfiollal.

Mivel ezek a növények erősen puffasztanak, hetente legfeljebb két alkalommal ajánlatos adni őket, és 2-3- nap szünetet érdemes tartani a fogyasztásuk között. Jobb, ha a burgonyától külön főzzük, és a főzőlevét sem használjuk fel. Elsőre már egész adagot kell adni, nem pedig kanalanként emelni a mennyiségét. Ha a baba erősen görcsöl, hasfájós tőle, 2-3 hét szünet után érdemes ismét próbálkozni az adott zöldséggel.

Nyolc hónapos kortól lehet az étrendbe bevezetni a savanyított tejtermékeket: a joghurtot, kefírt, sajtot. Kanalanként emelve az adagot figyelni kell az esetleges allergiás reakciókat. Amennyiben semmi gond nincs, akár egy kisétkezés is kiváltható pl. gyümölcsös joghurttal. Célszerű először a felnőttek által tejföllel, habarással fogyasztott főzelékeket joghurttal vagy kefírrel dúsítani (pl. burgonya, tök, sóska).

MI a gyermekünk tejfehérje allergiája miatt úgy döntöttünk, hogy a baba egy éves koráig várunk a tejtermékek bevezetésével.

A védődő kérdésemre elmondta, hogy 8 hónaposan már görögdinnye, zab, rozs, köles, rizs, kukorica lisztje, pelyhe is adható a babának.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carnaroli.blog.hu/api/trackback/id/tr864597928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása