HTML

Egy ínyenc kismama naplójából

Naplószerű bejegyzések egy kismamától, aki szeret főzni, a férjéről gondoskodni, és bízik abban, hogy hamarosan új taggal bővül a családja.

Friss topikok

  • Astrid Carolina: Szia:) Nagyon örülök,hogy rábukkantam a blogodra.Nagyon tetszik és mindig szivesen térek vissza ho... (2012.05.14. 14:38) Az első NST

Linkblog

A hozzátáplálás megkezdése: gyümölcsök (4. hó)

2012.03.19. 21:06 Quo usque?

A hozzátáplálást alapvetően a védőnő tájékoztatása alapján végzem.

Mivel B anyatejet is kap a tápszer mellé, nem 4, hanem 5 hónaposan kezdjük meg a hozzátáplálást. Amúgy a kis sérült emésztőrendszere is ezt indokolja, hiszen tejfehérje allergiás.

Először a gyümölcsökkel kezdjük: alma, meggy, őszibarack, narancs, banán, sütőtök. Tudom, a sütőtök nem gyümölcs, de e tekintetben annak számít. Mivel az alma a legkevésbé allergizáló, azzal kell kezdeni a hozzátáplálást. Banánt és narancsot hetente egyszer szabad adni.

Három napig a reszelt alma levét kapja a baba, kb. 3-5 kiskanállal, amennyit elfogad. Utána jöhet az alma lereszelve, kb. 5-10 kiskanállal, amennyit megeszik. Ezt kell naponta kb. 5 kanállal emelni, és egy hét alatt elérjük vele a várható "tízórai" adagot.

A gyümölcsöt célszerű délelőtt, két étkezés között félidőben odaadni, és emiatt lehet, hogy a megszokott napirend felborul, mert később éhezik meg. Mivel nálunk ez a módszer nem vált be (B egyszerűen elaludt evés közben, és túl éhes sem volt), hamar áttértünk arra, hogy a tízórai anyatejből és gyümölcsből áll.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carnaroli.blog.hu/api/trackback/id/tr654326852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása