HTML

Egy ínyenc kismama naplójából

Naplószerű bejegyzések egy kismamától, aki szeret főzni, a férjéről gondoskodni, és bízik abban, hogy hamarosan új taggal bővül a családja.

Friss topikok

  • Astrid Carolina: Szia:) Nagyon örülök,hogy rábukkantam a blogodra.Nagyon tetszik és mindig szivesen térek vissza ho... (2012.05.14. 14:38) Az első NST

Linkblog

Az első pelenka - természetesen textil

2011.08.08. 13:58 Quo usque?

2011. augusztus 8.

Pár hete megvásároltam az első kezdő textilpelenka próbacsomagunkat, Bambino Mio márkájút. A pelenka belső ún. prefold, azaz előre hajtogatott, pihe-puha, de kellően vastag, téglalap alakú pamutpelenka. A külső "gumibugyi" széles tépőzárral záródik, a combrészen gumírozott, és színes pöttyök díszítik. Egyszerűen annyira aranyosan néz ki (így sterilen), hogy egyből a rabjává lehet válni.

Anyukám, aki eleinte rossz szemmel nézte a mosható pelenka iránti eltökélt érdeklődésemet, első ránézésre beleszeretett a pelusba. A formája, anyaga, színe mind-mind kézzelfoghatóan idézte meg a születendő unokáját, így – nagy vegyszerrajongó létére – megfogadta, hogy ő maga is kipróbálja majd mosáskor az ecetes öblítést. Tudniillik a mosható pelusokat nem szabad hagyományos szintetikus öblítőben kiöblíteni, csak ecetben.

Pár nappal később magam is annyira fellelkesültem, hogy összeválogattam több, különböző márkajelzésű pelenka külsőből és belsőből egy-egy darabot, és megrendeltem. Sajnos a nyári szabadságolás miatt még nem számlázott a cég, de alig várom, hogy végre a kezembe tarthassam az újabb szerzeményeket, és teszteljem azokat.

A Bambino Mio próbacsomagnak elég borsos ára volt, 4.890 Ft egy külsőért, belsőért és egy darab eldobható papírbetétért. Ha beválik, akkor nagyobb kiszerelést az angliai Amazonról rendelünk, mert a szállítási költséggel együtt is nagyságrendekkel olcsóbb, mint itthon.

Mivel a mosható pelenkát csak a köldökcsonk leszáradás után lehet használni, addig Pampers Premium Care-t használunk, mivel abból két csomagra is szert tettünk a Brendonos akciós kuponok jóvoltából. Reméljük, beválik.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carnaroli.blog.hu/api/trackback/id/tr793133978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása