HTML

Egy ínyenc kismama naplójából

Naplószerű bejegyzések egy kismamától, aki szeret főzni, a férjéről gondoskodni, és bízik abban, hogy hamarosan új taggal bővül a családja.

Friss topikok

  • Astrid Carolina: Szia:) Nagyon örülök,hogy rábukkantam a blogodra.Nagyon tetszik és mindig szivesen térek vissza ho... (2012.05.14. 14:38) Az első NST

Linkblog

Hozzátáplálás 3: húsok és rizs (6. hó)

2012.05.08. 07:37 Quo usque?

Hat hónapos lett a kisfiam, így a védőnő ellátott újabb jó tanácsokkal az elválasztást illetően.

A baba rohamos fejlődése miatt immáron fehérjére és vasra is szüksége van, így minden nap kell húst adni neki a főzelékébe keverve. Kezdetben a fiatal állat zsírtalanított, sovány húsa jön szóba: bárány, csirkemell, pulykamell, nyúl. A védőnő szerint a húst elegendő késsel apróra vágni, ez azonban nekünk nem vált be. Bendegúz kétszeres átdarálás után sem fogadja szívesen az apró darabkákat, löködi vissza a kis nyelvével. Türelem kell ehhez is. A húsból egy evőkanálnyit kell minden nap enni.

A főzelékeket már nemcsak burgonyával lehet dúsítani, hanem rizzsel, barnarizzsel is, ugyanúgy az étel fele kell, hogy rizs legyen.

A székrekedés miatt 7 hónapos kor helyett 6,5 hónaposan megpróbálkozhatunk azzal, hogy a főzelékbe egy kávéskanál olívaolajat teszünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carnaroli.blog.hu/api/trackback/id/tr34495420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása