HTML

Egy ínyenc kismama naplójából

Naplószerű bejegyzések egy kismamától, aki szeret főzni, a férjéről gondoskodni, és bízik abban, hogy hamarosan új taggal bővül a családja.

Friss topikok

  • Astrid Carolina: Szia:) Nagyon örülök,hogy rábukkantam a blogodra.Nagyon tetszik és mindig szivesen térek vissza ho... (2012.05.14. 14:38) Az első NST

Linkblog

Babaápolási kozmetikumok

2011.08.28. 19:54 Quo usque?

2011. szeptember 17.

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy milyen tisztálkodó szereket használjuk a babánál. Mivel nekem sok gondom van a bőrömmel, igyekeztem a legkörültekintőbben eljárni Bendegúz első ápolószereinek a kiválasztásánál.

Több internetes oldalt is végignéztem, hogy melyik szülő melyik termékkel volt elégedett. A tudatos vásárlók oldalán megnéztem a teszteket is, és végigböngésztem a szóba jöhető termékek összetevőit is. És szótáraztam hozzá hol az angol, hol a latin nyelvű összetevői listát. Nem vagyok vegyész, de igyekszem tisztán látni a kozmetikai lobbi világában.

Alapvető feltételeim az alábbiak voltak. A termék:

- csak természetes összetevőt tartalmazzon,

- ne legyen benne illatanyag,

- ne legyen benne színezék,

- ne legyen benne ásványi olaj származék.

Így elég hamar leszűkült a kör a Weleda és az Alverde biokozmetikumaira, valamint a DM saját márkás Babylove Ultra Sensitive termékcsaládjára. Ez utóbbi nem bio, de természetes anyagokból van, s jóval olcsóbb az első kettőnél.

Megvettük a babafürdetőt és a sampont, egy pár ml-es próba babaolajat és popsikenőcsöt, törlőkendőt. (Lehet, hogy a popsikenőcsöt hamarosan ki is próbálom a kezemen.)

Érdekes, hogy a gyermekorvos által felírt köldökcsonk fertőtlenítésre használandó hintőpor betegtájékoztatójában az alábbiak állnak:

"Nem alkalmazható kisgyermekkorban, halogénezett fenol származékok iránti keresztérzékenység esetén, égett, hámfosztott bőrfelületen, nagy nedvedző felületen, nyálkahártyán. A készítmény alkalmazása kisgyermekeknek ellenjavallt.A hexaklorofén áthatol a lipidmembránokon, percutan felszívódása a sérült bőrön keresztül jelentős, így systemas toxikus hatásokat okozhat. Idegrendszerei tünetek jelentkezésekor a kezelést azonnal be kell szüntetni. Terhesség és szoptatás időszaka alatt a készítmény nem alkalmazható, mivel a hexaklorofén a bőrről felszívódik és átjut a placentán, illetve nem zárható ki, hogy a hatóanyag átjut az anyatejbe. A készítmény lehetséges mellékhatásai a túlérzékenység, a bőrről nagy mennyiségben felszívódva idegrendszeri károsodás, asztma ( hintőpor ), valamint bőrirritáció. Belélegezve a légzőszervet irritálja.A hexaklorofén, áthatol a lipidmembránokon így a bőrön keresztül felszívódik. A bőrön keresztüli felszívódás jelentős újszülöttekben és sérült bőrön keresztül, így szisztémás toxikus hatásokat okozhat. Idegrendszeri tünetek esetén a kezelést azonnal be kell szüntetni."

Szóval biztos, hogy ilyen szerrel kell beszórni az újszülött köldökcsonkját????? Aztán csodálkozunk, hogy minden gyermek allergiás valamire. Nem normális ez a világ, ahol mérgekkel tömjük magunkat és a gyermekeinket, és a reklámok ráadásul el is hitetik velünk, hogy ezáltal jót teszünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carnaroli.blog.hu/api/trackback/id/tr73186102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása